dinsdag 24 februari 2015

Kunnen wij het maken? Nou en of!!

Wisten jullie dat de domino's echte bouwvakkers zijn?
In de klas hebben we een project over 'bouwen'.  Juf Emmely, die stage doet in onze klas bracht gisteren een gereedschapskoffer mee naar onze klas.  Aan de hand van de materialen uit de koffer ontdekten we hoe een huis gemaakt wordt en wie er allemaal mee helpt om een huis te bouwen?
We waren dan ook superenthousiast toen juf Emmely ons vertelde dat we op bezoek mochten naar een bouwwerf  in de buurt van de school.  We namen onze voorzorgen en zetten allemaal een helm op.  De werf was heel groot, want als alles klaar is  komt er een villa met zwembad op. 
De bouwvakker gaf ons een rondleiding.  
In de werfkeet mochten we naar de plannen kijken.  De kraanman kwam ons vertellen hoe je de kraan bedient en ook wij mochten dit eens uitproberen. Als afsluiter mochten we zelf een klein muurtje metselen.  Met de waterpas controleerden we of het recht stond.  
Dat het een leerrijke namiddag was hoeven we jullie niet te vertellen.  Woorden zoals truweel, waterpas, in verband bouwen, de architect, de vouwmeter , ... klinken ons nu heel bekend in de oren.
Het recept voor mortel kennen we allemaal uit het hoofd en wie weet ... wordt één van ons misschien een echte metselaar..
Vele groetjes .
De domino's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten